Ervaringen van de leerlingen
Ervaringen van de leerlingen:
- De 3D printer
Bij de 3D printer hoort een programma waar je dingen op kunt ontwerpen: tinkercad. We kregen een opdracht mee naar huis om te maken bijv. een beker. Als die van jou had gewonnen bij het loten werd het uitgeprint en kreeg je hem mee naar huis.
Dat was niet genoeg voor Elise, samen met meester Wouter besloot zij er een heel project van te maken. Namelijk een spaaractie bij de Albert Heijn. Dan zou ze allemaal Poppetjes voor op potloden ontwerpen. Er word nog steeds aan gewerkt, dus misschien kan jij ze binnenkort ook gaan sparen!
- Deltacheck:
Een tijdje geleden wilden we net iets als Checkpoint gaan doen. Checkpoint is een programma waar ze proefjes doen en dingen proberen makkelijker te maken. Dus wij heetten toen: Deltacheck. Daar maakten we allemaal dingen zoals slijm, kristallen, wolken in flessen en een vortex-kanon. En al on ze proefjes en filmpjes zetten we op ons Youtube kanaal. Ons Youtube kanaal heet: Deltaklas HGL. In de filmpjes zeggen we de benodigdheden en hoe het moet. Dus thuis kun je de proefjes zelf doen. Op ons Youtube kanaal staan ook stop-motion filmpjes. Dat zijn filmpjes van heel veel foto’s achter elkaar. Probeer thuis ook eens wat uit.
- Logische Breinbrekers XXL
Logische Breinbrekers XXL is een puzzelboek met logische puzzels maar wel moeilijk op te lossen. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Ook kunnen volwassenen in dit puzzelboek puzzelen. Alleen door logisch na te denken en goed te lezen kan je de puzzels oplossen. Je krijgt wel tips en uitleg bij de puzzels. Iedere week krijgen we een puzzel als huiswerk en een puzzel in de klas. Voorbeelden van puzzels zijn invulpuzzels en cijferpuzzels.
- Mindset
Mindset is een werkboek waarbij fixie en growie je alles leren over fixed mindset en growth mindset: Wat betekend “growth mindset”? Wat zijn de verschillen tussen growth en fixed mindset? Maar ook: Hoe kan ik er aan werken om van fixed mindset naar growth mindset te gaan? En: hoe moet ik doelen stellen?
Mindset betekend letterlijk: Manier van denken. Dat klopt ook, want het gaat er over dat je op verschillende manieren kan denken: je kan denken zoals fixie: Ik kan dit niet, ik kan dat niet, ik ben hier slecht in dus oefenen hoeft ook niet. Of je kan denken zoals growie: Ik zie dat dit fout is gemaakt, snap ik de opdracht? Hmm, ik moet dit toch nog even oefenen. Ja! Het gaat steeds beter, ik zie al vooruitgang.
Persoonlijk vond ik het een hele fijne manier van werken in dit boekje. Het was een beetje kinderachtig, maar ik heb wel een hoop bijgeleerd. Ik heb vooral het gevoel dat doelen stellen mij erg geholpen heeft en dat ik een grote vooruitgang heb geboekt. Het werkboek Mindset geeft je heel veel steun bij het stellen van doelen bijvoorbeeld, en is erg fijn om te gebruiken.
- Prik en Ko
Prik en Ko is een methode waar we veel mee hebben gewerkt. Als eerst kregen we een verhaal.In dat verhaal kregen we te horen dat er nootjes waren gestolen.Elke week kregen we een les mee naar huis als huiswerk.
In die lessen stonden moeilijke puzzels, woordenschat vragen en natuurlijk veel vragen over wie de nootjes had gestolen. Elke les was er ook weer een stukje verhaal bij.
Met Prik en Ko moest je veel opzoeken of zelf maken, bijvoorbeeld een keertje ging een les over vingerafdrukken wij moesten toen opzoeken welke soorten er zijn of welke soort je zelf had.
Of een keer moesten we zelf een quiz maken en dan konden we die in de Deltaklas doen. Maar Prik en Ko is dus een methode waarmee je leert zoeken in taal en informatie.
- Projectenballade
Projectenballade is er voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben.
Op de site van projectenballade vind je allerlei thema’s voor kinderen. Die thema’s zijn gesorteerd op groep, je hebt thema’s voor groep 4 tot en met groep 6 en je hebt thema’s voor groep 5 tot en met 8. Je kan het met een groep doen maar dat hoeft niet, alleen kan ook. Bij de deltaklas hebben we hier mee gewerkt, dat was heel erg leuk. Daarom gaan we er weer mee werken.
- Scheikunde
bij scheikunde voeren we vooral de opdrachten uit en doen we niet heel veel op papier. Er wordt bijvoorbeeld vragen gesteld op het middelbare school. Ook heb je een kleine voorsprong als je op de middelbare school scheikunde krijgt. Aan het begin van Topklassers scheikunde krijg je een test of je al veel weet over scheikunde. Dan krijg je van je leraar of lerares de antwoorden ( of je moet het zelf opzoeken) op de vragen. Je hebt 3 verschillende mogelijkheden.
- Je hebt 0-3 vragen goed. Jij weet nog niet zo veel van scheikunde. Ga snel aan de slag, jij kunt veel leren.
- Je hebt 4-7 antwoorden goed. Jij weet al aardig wat over scheikunde. Toch kun je nog veel leren door dit werkboek te maken.
- Je hebt 8-10 antwoorden goed. Wouw! Jij weet al een heleboel over scheikunde. Je vindt het vast een leuk vak en je zilt genieten van de proefjes die je gaat doen.
Ook krijg je héél veel doe opdrachten en die kun je maken door een filmpje te kijken. Mijn mening er over is: ik vind het een heel leuk boekje en het wordt nóg wat leuker doordat er hele grappige plaatjes in staan.
- Zinder:
Zinder is een boekje waar je informatie uit haalt. In zo’n boekje staat alles wat je wilt weten over dat onderwerp. Bijvoorbeeld over geschiedenis.
Bij dat boekje zit ook een schriftje en daar maak je de opdrachten in.
In de opdrachten zitten vragen die je uit het boekje kunt halen, maar soms ook niet. Dus als je een vraag niet weet dan kun je het opzoeken op internet.
Terug