Delta BB Bavel: project ondernemen

Delta BB Bavel: project ondernemen

Vrijdag 1 maart 2019

Op dit moment zijn de kinderen uit de Deltaklas BB Bavel druk bezig met het maken van een ondernemingsplan. 

Aan het begin van het project zijn er drie gastsprekers geweest. Dit waren Mark, Wijnand en Marcel. Zij vertelden over hun eigen bedrijf en wat er bij komt kijken om een bedrijf op te starten. Alledrie benadrukten zij dat plezier voorop moet staan. Wat je met je onderneming wil gaan doen moet je zelf leuk vinden, want dan krijg je er de meeste energie van. Ook is het belangrijk om niet te lang na te denken over een superidee. Je kunt beter gewoon beginnen aan een idee, niet te lang nadenken, maar doen.

Inmiddels hebben de kinderen zelf al flink gebrainstormd en een storyboard gemaakt. Op donderdag 22 februari hebben zij hun plan gepresenteerd aan Marcel (vader Yannick) en Wijnand (vader Yenthe). Met de feedback die de kinderen hebben gekregen kunnen de kinderen weer verder. 

De volgende bijeenkomst is op donderdag 14 maart. Ter voorbereiding kunnen de kinderen de feedback al verder verwerken in hun plan en daarmee zorgen dat het nog concreter wordt. Tijdens de bijeenkomst gaan we hier mee verder. Denk hierbij aan je logo, een prototype, een doorrekening van de kosten, een marketingplan (reclame) of een website. 

Onder het kopje foto's zie je een verzameling foto's van wat er tot nu toe is gedaan. Voor nu een fijne carnavalsvakantie en tot de 14e!


Terug